Де шукати проблему, якщо авто не заводиться

Причин того що мотор не подає ознак життя може бути безліч. Іноді буває так що одна проблема тягне за собою другу, і відразу важко розібратися чому машина стала нерухомістю. Ми розберемо найчастіші причини, без заглиблення в деталі.

Стартер. Стартер - це невеликий електродвигун, який передає колінчастому валу крутний момент, необхідний для займання палива.

Якщо після повороту ключа (або натискання кнопки старту двигуна) нічого не відбувається або лунають нехарактерні клацання, то швидше за все проблема в стартері. Іноді він починає працювати тільки після декількох невдалих спроб повороту ключа, або крутить двигун дуже повільно, хоча акумулятор заряджений.

Причини через які не заводиться машина в цьому випадку можуть бути різними: від зносу щіток або підшипників до окислених контактів і замикання проводки. На місці ви зможете перевірити тільки контакти від акумулятора, і сам акумулятор - можливо він вийшов з ладу. Решту краще довірити фахівцям. Вартість ремонту залежить від того, що сталося зі стартером. Може бути його вдасться полагодити або доведеться замінити цілком.

Генератор або акумулятор. Якщо у двох словах, то генератор - це пристрій, що перетворює частину енергії двигуна в накопичений заряд акумулятора. Несправний генератор не заряджає (не достатньо заряджає) акумулятор, у якого не вистачає заряду, щоб запустити стартер. Старий акумулятор погано тримає заряд і швидко розряджається, особливо на морозі. Зазвичай проблема в чомусь одному.

Акумулятор може бути розряджений «в нуль» і тоді стартер не буде крутитися, а панель приладів не включиться. Якщо напруга ще є, то машина попередить вас про розряджену  батарею піктограмою на панелі приладів. Автомобіль може завестися після того, як його «прикурити» від іншого, але ви відчуєте, що генератор заряджає акумулятор упівсили та після стоянки в машині знову немає «струму».

Якщо генератор зламався, то єдина дорога - в сервіс. До речі, перевірте ремінь генератора, якщо знаєте, де він розташований. Можливо, проблема в ньому. Якщо бачите, що його обірвало, замовляйте евакуатор. В сучасних моторах на цьому ремені працює система охолодження і двигун можна перегріти, якщо поїхати своїм ходом. Стару батарею під силу замінити самому, попередньо перевіривши надійність контактів на клемах і лінію проводів від генератора до акумулятора.

Свічки запалювання. Двигун може не заводитися через відкладення на свічах, які стають причиною того що вони працюють некоректно або зовсім не дають іскру. Зазвичай таке відбувається з вини палива поганої якості. Ще варіанти: зношення електрода або свічкового роз'єму.

Система подачі палива. Може бути несправна паливна помпа - згоріла або проблеми з проводкою. Сам по собі цей пристрій рідко ламається. Найчастіше так буває через звичку їздити «на парах», заливаючи в бак мінімум. Паливні помпи охолоджуються, «купаючись» в паливі, а якщо його мало, то перегріваються і працюють на знос.

Інша причина: пошкоджено паливний шланг. В цьому випадку в машині зазвичай пахне пальним. Іноді сильно засмічений паливний фільтр, який перестає бути елементом, що фільтрує і перетворюється в заглушку

ЕБК. Електронний блок керування двигуном може бути несправний - через це запустити двигун не виходить. Часто таке буває, коли коробка ЕБК в корозії та контакти на платі всередині пошкоджені. У деяких моделях машин блок управління конструктивно невдало розташований. Він починає іржавіти через пару років експлуатації, а потім починаються проблеми з запуском мотора. Єдиний спосіб допомогти автомобілю - відвезти його в сервіс на перевірку. Сюди ж додамо проблеми з сигналізацією, яка може заблокувати автомобіль через які-небудь помилки.

Через те, що автомобіль - складний пристрій, що складається з безлічі елементів, то слабких місць може бути безліч. Перерахуємо інші можливі проблеми, через які машина може не заводитись:

- недостатній тиск в циліндрах;

- негерметичність проводів запалювання;

- несправні датчики положення колінвала, розподільного валу, холостого ходу, кисню;

- проблеми з ланцюгом або ременем ГРМ;

- несправність котушки запалювання;

- або банально закінчилося паливо, а ви не помітили, або бреше показник його рівня.

Причини через які не заводиться авто можуть бути різними, але визначити справжню і розв'язати проблему зможуть тільки фахівці. Підібрати нову справну деталь з Польщі вам допоможу у магазині PowerAuto. 

Авторозбірки у Польщі
нтернет-магазин Power Auto займається доставкою автомобільних запчастин з Польщі. У нашому каталозі ви можете знайти сотні позицій для самих різних марок. Завдяки тому що ми безпосередньо працюємо з розбірками автомобілів з Польщі – в нашому каталозі завжди є вибір деталей на будь-який смак і гаманець.
Запчастини в хорошому стані за низькими цінами – це можливо
Для більшості автолюбителів рано чи пізно постає питання того, де ж шукати запчастини для їх автомобілів. Купуючи нові автомобілі або автомобілі останніх декількох років, власники рідко стикаються з проблемами, чого не можна сказати про любителів класики.